Vandring

Varierande vandringsleder med start utanför hotellet

I järvsö finns det många fina vandringsleder. Allt från korta turer på några kilometer till lite längre leder för en heldag.

Sannaleden

Sannaleden 6,5 km utgår från Stenegård och är en fantastisk led för hela familjen. Genom vacker hälsingeskog, kohagar, hästar och ett brukadne kulturlandskap avslutas vandringen längs efter Ljusnan. En mycket vacker led! Leden startar till vänster om gästtoaletterna på parkeringen och följer lätt den blå markeringen. Vandringen tar ca 2 tim.

Gruvbergsleden

Gruvbergsleden 14 km utgår från Bergshotellet. En kuperad och delvis tuff led som går runt och över det vackra Gruvberget. Den erbjuder fina vyer över Ljusnandalen och ger en varierande vandring. Leden tar dig förbi gamla gruvhål som vittnar om provbrytningar efter malm. Längs leden finns flera lämpliga utsiktspunkter att rasta på. Mot slutet av vandringen når man rasttugan vid Kramstatjärn. Vandringen tar ca 4-5 tim.

Kramstaleden

Kramstaleden 7 km utgår från Bergshotellet och är en relativt lätt sträcka som sammanfaller med Gruvbergsleden i början och i slutet. Här vandrar du genom vacker skog och leden tar dig förbi Kramstatjärn med både raststuga med grillmöjligheter och torrtoa. Här finns fina möjligheter att fiska regnbåge och öring från land och fiskekort går att köpa på plats.

 

Är du nyfiken på fler leder hjälper turistbyrån dig gärna på tfn 0651-40 306