På hotellet

Vi har självklart mer än bara mysiga rum

När du är gäst hos oss har du självklart tillgång till en rad faciliteter och gratis WiFi.

Lekrum för barnen, kontorsplatser för dig som behöver bryta av med arbete, bastu och förstås skid- och cykelrum med tork för dina blöta pjäxor och skor efter en dags skidåkning eller cykling. Se mer nedan.

Cykel- och skidrum

Här kan du förvara skidor och torka pjäxor på vintern samt förvara och låsa fast din cykel på sommarhalvåret. Våra gäster har tillgång till rummet från källarplan samt direkt från backen. Rummet hålls låst och nyckelkort krävs för tillträde.


Skiduthyrning i huset

I huset finns skidförvaring samt skidshop där du kan köpa eller hyra din utrustning. Här finns allt du behöver för en lyckad skidsemester för hela familjen. Shopen ligger i hotellets nedre plan och du kan även nå den från baksidan för lastning.Vår inredning

Bergshotellets inredning är en nytolkning av Järvsös traditionella inredningsstil med fokus på olika trämateriel och lin. Våra ledord har varit berg, trend och tradition med nära samarbete med lokala samarbetspartners som till exempel Växbo Lin, Anna-Carin Åsbrink från Måleriverkstan och Humlemo.

Tv, film och musik

På hotellets tv-system kan du logga in på dina egna appar som Netflix, HBO, SVT Play, Spotify och Youtube med flera och det går även att hyra filmer lätt och smidigt. Så välkommen och känn dig som hemma!

Våra produkter

Vi använder oss av EcoLogiqs hudvårdsprodukter som är tillverkade i Sverige med minimal påverkan på miljön. Ett utbud som är sammansatt, testat, producerat och packat enligt stränga miljömärkesbestämmelser, för att garantera den lägsta miljöpåverkan, med högsta kvalitet. Produkterna är gjorda av råvaror med vegetabiliskt ursprung, vilket garanterar högsta möjliga miljöhållbarhet.

Receptionen

Vi har bemannad reception och vi hjälper dig gärna med de frågor du har. Här hittar du även information och broschyrer. Receptionens öppettider varierar beroende på säsong och veckodag. Vi har aktuella öppettider på hemsidan under Kontakt/Öppettider.
Laddstationer för elbil

Vi har byggt ut laddningsmöjligheterna på hotellet med laddstationer, så att du kan bo hos oss utan att oroa dig för din räckvidd. Nu kan du sova gott medan din elbil får ny energi. Betalning sker enkelt med EasyPark-appen eller Eways laddkort.

Bastu

Efter en dag på cykeln eller på skidor kan det vara skönt med en varm bastu med familjen eller kompisarna. Under högsäsong är bastun varm alla dagar från 15.00. Vid lågsäsong värms bastun upp vid förfrågan. Vänligen kontakta receptionen.

Omklädningsrum

Vi har separata omklädningsrum, dusch och bastu för dam respektive herr. Handdukar finns att låna om du inte har med dig någon egen, och du hittar även tvål och schampo i våra duschrum så du slipper tänka på att ta med dig ditt eget om du inte vill.

Torkskåp på alla rum

Samtliga våra rum har torkskåp så du kan torka blöta kläder efter en dags skidåkning eller cykling.
Atrium

Koppla av en stund i våra sköna fåtöljer och njut av vår vackra ljusinstallation som hänger från taket ner genom alla våningar i vårt atrium. Om du behöver arbeta finns arbetsplatser alldeles bredvid.

Lekrum

Vårt lekrum är perfekt för de mindre barnen och innehåller lite blandade leksaker och aktiviteter. Vi har ingen lekledare på plats utan det är föräldrars ansvar att umgås och ta hand om sina barn i lekrummet.


Bergsklubben

Under vintersäsongen på lördagar kör vi mini-disco för alla barnen som bor på hotellet. Rekommenderad ålder är mellan 3–6 år.
Reservation för ändringar.

Mekställ och verktyg

I vårt cykelrum hittar du även mekställ och de vanligaste verktygen för att underhålla din cykel. (OBS. behöver du göra större reparationer behövs andra verktyg än de vi har i vårt cykelrum).

Cykeltvätt

Det kan bli rätt smutsigt efter några timmar på cykeln. Vill du skölja av eller tvätta din cykel efter en härlig tur i skogen eller backen? Då är det bara att använda vår cykeltvätt som står på gaveln ut mot backen.

Arbetsplatser

Behöver du arbeta ikapp för att kunna njuta lite mer av skidåkning eller cykling? Lugn, vi har två kontorsplatser med höj- och sänkbart skrivbord samt lampor med trådlös laddning i vårt atrium.​

Funktionsanpassning

Vi har hiss till alla våningar, anpassad toalett vid receptionen och anpassad dusch i omklädningsrum. Behöver du anpassning på rummet har vi duschstol samt förhöjd WC-stol med handtag. Om du vill veta mer så är det bara att kontakta oss.

Husdjur

Vi har två familjerum samt ett dubbelrum anpassade för dig som kommer med husdjur som till exempel hund eller katt till hotellet. Dessa rum är belägna på entréplan och har terrass så du smidigt kan ta dig in och ut. Vill du ta med ditt husdjur till restaurangen och äta en bit mat? Kontakta oss så bokar vi upp ett bord som tillåter husdjur. Husdjur är ej tillåtna i övriga utrymmen. Vänligen kontakta receptionen ifall du vill besöka oss med annan typ av djur. Rum för husdjur bokas separat i vår online-bokning eller kontakta vår reception för mer information och bokning. 

Cykeluthyrning i huset

I huset finns cykelförvaring samt shop där du kan köpa eller hyra utrustning. Här finns allt du behöver för en lyckad cykelsemester för hela familjen. Shopen ligger i hotellets nedre plan och du kan även nå den från baksidan för lastning.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.