Om oss

Mysigt familjehotell nära Stockholm

Bergshotellet i Järvsö ligger endast 30 mil från Stockholm och ungefär dubbelt så långt från Göteborg. Från Gävle är det bara 15 mil. Hit tar man sig enkelt med tåg, buss eller bil på några timmar från stora delar av Mälardalen.

Familjehotellet ligger mellan Järvsöbacken och Vildriket (Tidigare Järvzoo). Om du kommer söderifrån, sväng vänster mot Bergshotellet och Vildriket strax innan centrum. Följ skyltning mot hotellets check-in. 

Entré till hotellet är på ovansidan av byggnaden, följ trätrottoaren fram till huvudentrén.

Järvsös historia - skidåkning och cykling

I Järvsö har man åkt skidor sedan 1937 då Järvsö Slalombacke invigdes.  Den lanserades då som den nyaste och största i Sverige och fullt internationell. Det ni!

Sen dess har mycket hänt.

Dick Helander har sedan år 1984 varit den drivande kraften i utvecklingen av skidåkningen på berget. Först som anställd VD och sedan år 1996 som huvudägare och VD. Tillsammans med sin fru Kersti, dottern Ann med make Peter Augustsson och alla medarbetare har man sakta men säkert byggt upp Järvsöbacken till en av Sveriges tio mest besökta skidanläggningar. Med en tydlig vision; att göra Järvsöbacken till Sveriges bästa anläggning för barnfamiljer.

År 2010 öppnas Järvsö Bergscykel Park av Lars Ek Lööv. JBP är idag Sveriges näst mest besökta cykelpark för downhillcykling. 

Som ett led i arbetet att göra Järvsöbacken till Sveriges bästa anläggning för barnfamiljer invigdes Bergshotellet i september år 2015. Maj 2018 tar Rikard Wildhuss över driften av hotellet. 

År 2018 i augusti tas det beslut om att utveckla cyklingen i Järvsö och göra den ännu mer inriktad mot barn, nybörjare och familjer. Ansvariga är Fredrik Jelk och Amanda Sandahl.   

I augusti 2019 invigs Järvsö Skills Park med en Pumptrack med Bowl, Dual Pumptrack samt ett teknikträningsområde. Det är kostnadsfritt att cykla i Järvsö Skills Park. Fredrik Jelk och Amanda Sandahl leder arbetet via Järvsö Bergscykelklubb.  

År 2020 påbörjas bygget av nya familjevänliga leder för MTB/Cross Countrycykling. Arbetet leds av Fredrik Jelk via Cykla Järvsö AB i samarbete med lokala markägare. 

Hösten 2023 invigs en helt ny arena cykling – Järvsö Dirt Arena. Dirt är en disciplin inom cyklingen med hopp och tricks. Arenan är byggd med hopp där åkaren själv väljer svårighetsgrad utifrån ambitionsnivå.  

I och med invigningen av dirt arenan är Järvsö en av Sveriges mest kompletta cykeldestinationer för barnfamiljer, kompisgäng, par och konferensgäster.

Samarbetspartners

Roligare och bättre tillsammans

Vi har några få men väl utvalda partners. Gemensamt för oss och våra partners är att vi tror på Järvsö som destination för utveckling och tillväxt, att vi vill göra skillnad för våra målgrupper och att vi gillar meningsfyllda aktiviteter på vårt underbara berg. Sommar som vinter och oavsett om det gäller cykling eller skidåkning.

 

bilbolaget-bergshotellet-samarbetspartner

Bilbolaget

Bilbolaget är en av Sveriges ledande återförsäljare av Volvo personbilar. Volvos kärnvärden är kvalitet, säkerhet, miljö, livsstil och hållbarhet. Det passar som handen i handsken med vad vi vill erbjuda våra besökare på berget i Järvsö. Intresserad av att köpa en ny Volvo?

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.