Om oss

Mysigt familjehotell nära Stockholm

Bergshotellet i Järvsö ligger endast 30 mil från Stockholm och ungefär dubbelt så långt från Göteborg. Från Gävle är det bara 15 mil. Hit tar man sig enkelt med tåg, buss eller bil på några timmar från stora delar av Mälardalen.

Familjehotellet ligger mellan Järvsö stugby och Järvzoo. Om du kommer söderifrån, sväng vänster mot Bergshotellet och Järvzoo strax innan centrum. Följ skyltning mot hotellets check-in. 

Entré till hotellet är på ovansidan av byggnaden, följ trätrottoaren fram till huvudentrén.

Historia

I Järvsö har man åkt skidor sedan 1937 då Järvsö Slalombacke invigdes.  Den lanserades då som den nyaste och största i Sverige och fullt internationell. Det ni!

Sen dess har mycket hänt.

Dick Helander har sedan år 1984 varit den drivande kraften i utvecklingen av skidåkningen på berget. Först som anställd VD och sedan år 1996 som huvudägare och VD. Tillsammans med sin fru Kersti, dottern Ann med make Peter Augustsson och alla medarbetare har man sakta men säkert byggt upp Järvsöbacken till en av Sveriges tio mest besökta skidanläggningar. Med en tydlig vision; att göra Järvsöbacken till Sveriges bästa anläggning för barnfamiljer.

År 2010 öppnas Järvsö Bergscykel Park av Lars Ek Lööv tillsammans med Järvsöbacken. 

Som ett led i arbetet att göra Järvsöbacken till Sveriges bästa anläggning för barnfamiljer invigdes Bergshotellet i september år 2015.

Samarbetspartners

Roligare och bättre tillsammans

Vi har några få men väl utvalda partners. Gemensamt för oss och våra partners är att vi tror på Järvsö som destination för utveckling och tillväxt, att vi vill göra skillnad för våra målgrupper och att vi gillar meningsfyllda aktiviteter på vårt underbara berg. Sommar som vinter och oavsett om det gäller cykling eller skidåkning.

 

bilbolaget-bergshotellet-samarbetspartner

Bilbolaget

Bilbolaget är en av Sveriges ledande återförsäljare av Volvo personbilar. Volvos kärnvärden är kvalitet, säkerhet, miljö, livsstil och hållbarhet. Det passar som handen i handsken med vad vi vill erbjuda våra besökare på berget i Järvsö. Intresserad av att köpa en ny Volvo?