Järvsö och hållbarhet

Järvsö är hållbart och miljöcertifierat

Järvsö har satsat stora resurser på att bli och vara en hållbar destination där både besökare och boende kan verka tillsammans. Arbetat har utmynnat i att Järvsö blivit hållbarhetscertifierat av Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Det sker en årlig revidering av EarthCheck, som är en tredjepartsgranskare. Certifieringen är transparent och ger lärdomar för ständig förbättring på området.  

Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kommer ur FN:s Agenda 2030 och är en internationell certifiering. De har endast godkänt ett fåtal destinationer internationellt som klarar av de hårda kriterierna som är baserade på tre dimensioner: ekologisk, ekonomisk och social / etisk hållbarhet.

Åk tåg till Järvsö

Till Järvsö tar man sig lätt miljövänligt med tåg eller buss med dagliga avgångar från Stockholm. Väl på plats finns vintertid skidbussen och boendetransfer samt året runt kollektivtrafiken X-Trafik som erbjuder tåg och busstrafik varje dag året runt.

Hållbar skidåkning och cykling

Järvsöbacken investerar årligen i mer effektiva system för snötillverkning för att effektivisera och korta produktionstiden. Cykla Järvsö skapar sina leder för MTB med hjälp av världsledande expertis för att bygga hållbara cykelleder. Allt i syfte att minimera slitaget på naturen över tid.

Hållbarhet på Bergshotellet

Hållbara produkter på rummen

På hotellet använder vi oss av EcoLogiqs hudvårdsprodukter. De har minimal påverkan på miljön och är tillverkade i Sverige. Produkterna garanterar låg miljöpåverkan på samma gång som de har högsta kvalitet. Tack vare att produkterna är gjorda av råvaror med vegetabiliskt ursprung, ger de högsta möjliga miljöhållbarhet.

Miljövänlig inredning

Vår inredning är en nytolkning av Järvsös traditionella inredningsstil med fokus på olika trämateriel och lin. Våra ledord har varit berg, trend och tradition med nära samarbete med lokala samarbetspartners.

Elbilsladdare

Vi har byggt ut laddmöjligheterna på hotellet med laddstationer, så att både medarbetare och gäster kan besöka oss och ladda sina miljövänliga elbilar.

Bergvärme

Vi använder bergvärme som källa för vårt varmvatten och till uppvärmning av hela hotellet.

Närodlat och lokala råvaror

Vi arbetar med närodlat och lokala råvaror så långt det är möjligt och i den utsträckning som våra lokala samarbetspartners kan leverera. 

bilbolaget-bergshotellet-samarbetspartner

Bilbolaget

Bilbolaget är en av Sveriges ledande återförsäljare av Volvo personbilar. Volvos kärnvärden är kvalitet, säkerhet, miljö, livsstil och hållbarhet. Det passar som handen i handsken med vad vi vill erbjuda våra besökare på berget i Järvsö. Intresserad av att köpa en ny Volvo?

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.