Järvsö och hållbarhet

Järvsö är hållbart och miljöcertifierat

Järvsö har satsat stora resurser på att bli och vara en hållbar destination där både besökare och boende kan verka tillsammans. Arbetat har utmynnat i att Järvsö blivit hållbarhetscertifierat av Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Det sker en årlig revidering av EarthCheck, som är en tredjepartsgranskare. Certifieringen är transparent och ger lärdomar för ständig förbättring på området.  

Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kommer ur FN:s Agenda 2030 och är en internationell certifiering. De har endast godkänt ett fåtal destinationer internationellt som klarar av de hårda kriterierna som är baserade på tre dimensioner: ekologisk, ekonomisk och social / etisk hållbarhet.

Åk tåg till Järvsö

Till Järvsö tar man sig lätt miljövänligt med tåg eller buss med dagliga avgångar från Stockholm. Väl på plats finns vintertid skidbussen och boendetransfer samt året runt kollektivtrafiken X-Trafik som erbjuder tåg och busstrafik varje dag året runt.

Hållbar skidåkning och cykling

Järvsöbacken investerar årligen i mer effektiva system för snötillverkning för att effektivisera och korta produktionstiden. Cykla Järvsö skapar sina leder för MTB med hjälp av världsledande expertis för att bygga hållbara cykelleder. Allt i syfte att minimera slitaget på naturen över tid.

Hållbarhet på Bergshotellet

Hållbara produkter på rummen

På hotellet använder vi oss av EcoLogiqs hudvårdsprodukter. De har minimal påverkan på miljön och är tillverkade i Sverige. Produkterna garanterar låg miljöpåverkan på samma gång som de har högsta kvalitet. Tack vare att produkterna är gjorda av råvaror med vegetabiliskt ursprung, ger de högsta möjliga miljöhållbarhet.

Miljövänlig inredning

Vår inredning är en nytolkning av Järvsös traditionella inredningsstil med fokus på olika trämateriel och lin. Våra ledord har varit berg, trend och tradition med nära samarbete med lokala samarbetspartners.

Elbilsladdare

Vi har byggt ut laddmöjligheterna på hotellet med laddstationer, så att både medarbetare och gäster kan besöka oss och ladda sina miljövänliga elbilar.

Bergvärme

Vi använder bergvärme som källa för vårt varmvatten och till uppvärmning av hela hotellet.

Närodlat och lokala råvaror

Vi arbetar med närodlat och lokala råvaror så långt det är möjligt och i den utsträckning som våra lokala samarbetspartners kan leverera. 

bilbolaget-bergshotellet-samarbetspartner

Bilbolaget

Bilbolaget är en av Sveriges ledande återförsäljare av Volvo personbilar. Volvos kärnvärden är kvalitet, säkerhet, miljö, livsstil och hållbarhet. Det passar som handen i handsken med vad vi vill erbjuda våra besökare på berget i Järvsö. Intresserad av att köpa en ny Volvo?

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.