Skidåkning i Järvsö

– Säsongspremiär och invigning av ny 6-stols expresslift och tre nya nedfarter lördag 9 december 2023

Säsongspremiär lördag 9 december 2023. Samma dag kl 09.00 invigs ett helt nytt skidområde med 6-stols expresslift och tre nya nedfarter för bästa skidåkning i Järvsö. Härligt!

– Investeringen är den största i skidanläggningens 85-åriga historia och det nya området i Järvsö skidbacke invigs lördag 9 december 2023.

Nu sker en stor etablering i Järvsö med nytt skidområde i Järvsö Ski Resort innehållandes 6-stols expresslift och 3 ytterligare nedfarter. 

Projektet handlar om en utbyggnad av den nuvarande anläggningen med tre nya nedfarter, som ligger i direkt anslutning till de övriga, tillsammans med en 6-stols expresslift. Allt på den norra sidan av berget. Den nya liften går från bergets fot och landar på en tredje topp efter cirka tre minuter, där de nya nedfarterna utgår ifrån.

Investeringen är på cirka 100 miljoner kronor och gör det hela till den största investeringen i skidanläggningens 85-åriga historia. Järvsö är en av Sveriges mest populära och familjevänliga skidorter. Här finns skidåkning bara tre timmar från Stockholm! Vill du ta en skidweekend i Sverige är Järvsö ett fint alternativ.

Läs mer på jarvsobacken

Skidåkning i Järvsöbacken, Järvsö för hela familjen

23 nedfarter, 9 liftar (Varav två 6-stols expressliftar), 5 rullband, 2 stora barnområden och snöpark

Säsongspremiär lördag 9 december 2023 inklusive invigning av en ny 6-stols expresslift och tre nya nedfarter. Skidåkning lördag och söndag 9-10 december samt lördag och söndag 16 och 17 december. Järvsöbacken har sedan öppet dagligen från torsdag 21 december 2023  till söndag 7 april 2024.               

Med en av Sveriges mest besökta skidanläggningar utanför dörren finns alla förutsättningar för den perfekta skidsemestern med skidåkning för familjen eller konferensen. På Bergshotellet är det alltid ski in – ski out!

Du kan hyra skidor på skishopen på Bergshotellet i Järvsö och kasta dig ut i backen direkt från entrén. Hotellet ligger mitt i backen så mer ski-in ski-out kan det inte bli. Barnområdet med rullband och knapplift ligger precis utanför hotellet och sittliftarna inklusive en 6-stols expresslift hittar du precis runt knuten. Vi har skidskolor för nybörjare och barnaktiviteter som startar utanför hotellreceptionen. Du hittar Järvsöbackens pistkarta via länken nedan och på deras hemsida kan du läsa allt om Järvsöbackens liftkort, skidskola i Järvsö samt om Järvsöbackens priser.

Endast 3 timmar från Stockholm och Mälardalen, 2,5 timmar från Uppsala, 2 timmar från Sundsvall och Falun och 1,5 timmar från Gävle är Järvsö skidanläggning perfekt beläget för en skidåkningshelg. Med sina 23 pister, 9 liftar (Varav två 6-stols expressliftar), fem rullband  och en riktigt vass snowpark är Järvsöbacken perfekt för alla. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, blåa och röda backar till utmanande svarta pister.

Information kring Järvsöbacken i Järvö för skidresan

Speciellt under säsongen i Järvsöbacken i Järvsö

Utförsåkning sedan 1930-talet i Järvsöbacken, Järvsö

Järvsöbacken har erbjudit skidåkning sedan 1937 då man var en av de största i Sverige med en längd på hela 900 meter och en fallhöjd på 150 meter. På den tiden blev det inte så många åk per person på grund av att det inte fanns några liftar upp i slalombacken. 

På en dag kunde man knata upp och ner ungefär 10 gånger, mer orkade man inte med. 1957 blev det dock ändring på det. Detta år byggde man en lift med ett bygelsystem och där man fick köpa polletter nere på taxistationen i byn. Skidåkningen utvecklades och man hann byta namn på backen två gånger fram till dagens Järvsöbacken.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.