Älven

Upplev Järvsö från vattnet

I Järvsö är det aldrig långt till naturen, kulturen och aktiviteterna. Järvsö har varit en turistort sedan slutet av 1800-talet och det inbjudande landskapet har alltid uppmuntrats att vistas i. Inte minst i älven Ljusnan. Här kan du uppleva lite mer spänning i form av  forsränning, forspaddling eller riverboard i forsen. Paddla kajak eller kanot i den lugnare delen av Ljusnan. 

Upplev Järvsö har aktiviteter lämpliga för familjer, konferenser, möhippor, svensexor, grabb- och tjejhelger och andra tillställningar.

Riverboarding

Vi simmar över och genom forsarnas vågor och valsar, detta ger en möjlighet att uppleva forsen på riktigt nära håll. Simkunnighet erfodras. Aktiviteten är fysiskt krävande, man blir ordentligt trött, men vi hjälper till och vi är alltid nära till land så det går att anpassa om det skulle kännas för ansträngande.

Hyra kajak

Upplev Järvsös vackra natur från vattnet, hyr en kajak och ta en tur på Ljusnan. Upplev Järvsö har uthyrning av kajaker vid båthamnen i Järvsö vid Stenegård. Starta paddlingen här och paddla tillbaka igen eller så hämtar ansvarig på Upplev Järvsö upp er någonstans längre ned i Ljusnan. Kajakerna som hyrs ut är stabila och passar nybörjare såväl som vana paddlare.

Forsränning

Att köra forsränning i gummibåt är en rolig och fartfylld upplevelse. Följ med oss i forsen och flyg fram med båten över vågorna. Vi kör i Edängeforsen (klass 3) där vi kan utöka svårighetsgraden alltefter gruppen känner sig trygga i vattnet. Här finns allt från lugnt strömmande vatten till rejäla vågor och valsar. Aktiviteten är lämplig som teambuilding.

Boka boende för ditt äventyr här

Vi hjälper gärna till att planera din vistelse, kontakta oss på: info@bergshotellet.se eller telefon 0651-565252,

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.