Järvstigen

klätterstigen för barn och vuxna

Många har varit i Alperna och provat Via Ferrata. Nu behöver man inte åka till Alperna för att prova på denna härliga upplevelse. Det räcker med att du kommer hit till Järvsö för att gå vår klätterstig Järvstigen

Via Ferrata - en blandning av klättring och vandring

Järvstigen är en perfekt aktivitet för familjen eller kompisarna som vill ut på ett gemensamt äventyr. Det passar både barn och vuxna. Rekommenderad ålder är från 12 år och uppåt. Du behöver vara minst 130 cm samt väga minst 40 kg för att gå Järvstigen. Hela aktiviteten tar cirka 2 timmar

Vad är Via Ferrata

Via Ferrata som fritt översatt ungefär betyder järnväg på Italienska är en klätter- och vandringsled i brant terräng. Här i Järvsö kallar vi det för klätterstig. Framkomligheten underlättas genom att man dragit vajer, skapade steg och grepp samt stegar. Allt för att man ska kunna ta sig uppför eller utefter en bergssida upp mot toppen.

Via Ferrata är varken klättring eller vandring utan mer ett mellanting av dessa aktiviteter. Och det är en aktivitet som passar utmärkt för den aktiva familjen eller konferensen. Du klättar, går och tar dig fram längs berget säkrad med klätterutrustning i en stålvajer. Sakta men säkert tar du dig mot toppen.

Vill du veta mer om Järvstigen och via Ferrata? Gå in på www.jarvstigen.se

Boka Järvstigen-paketet

Paketet går att boka med ankomst från 17 augusti 2020.

Vid bokning av Järvstigen-paketet för 3-6 personer ingår entré, utrustning och genomgång till Järvstigen vid ett tillfälle för två personer.  

Erbjudandet gäller under barmarkssäsongen när Järvstigen har öppet, normalt sett mellan april/maj fram till höstlovet beroende på väder. Kan inte kombineras med andra erbjudanden.

I paketet ingår
Entré, utrustning och instruktion Järvstigen för två personer
Boende i rum 3-6 personer beroende på vald rumskategori
Hotellets frukostbuffé för bokade boendegäster
Fri tillgång till bastu
Fritt Wifi
Fri parkering

För bokning ring 0651-565252 eller maila info@bergshotellet.se så hjälper vi dig.
Alternativt boka online genom att klicka på BOKA PAKET nedan.