Padel

Sporten som passar alla, gammal som ung, atlet som bollrädd

Morgonträning eller kvällsaktivitet? Rolig familjeaktivitet eller tävlingsinriktade kollegor? Hos Järvsö Padel och Anders-Pers Padel kan du boka speltid nästintill alla dygnets vakna timmar.

Ta med dig familjen, kompisgänget eller kollegorna och spela padel hos Järvsö Padel som ligger vid Strandvallen/Hockey arenan. Här finns två utomhusbanor, ta cykeln och vips så är du där. 

I centrala Järvsö vid Järvsö Skills Park och Anders-Pers finns nu ytterligare en dubbel- och en singelbana. Banorna ligger i anslutning till den populära pumptrack banan och Anders-Pers café. En kort promenad från hotellet.

Uthyrning av padelrack samt bollar finns att hyra i anslutning till båda banorna.

Perfekta aktiviteten efter cykling eller för att starta dagen på bästa sätt!

Tider för Järvsö Padel och Anders-Pers Padel bokas hos matchi.se

Om Padel

Padel är en racketsport som liknas en blandning mellan tennis och squash. Sporten är även en taktiksport vilket gör att det finns ingen typisk utövare, vem som helst kan verkligen spela. Man använder sig inte mycket av kraft och muskler, så var inte rädd att prova på. I vanligaste formen spelar man dubbel, dvs två spelare per planhalva.

Ett padelracket liknar ett lite större beachtennis-racket och bollarna är mindre trycksatta tennisbollar, vilket gör att de rör sig något långsammare.

Poängräkning är precis som i tennis, man spelar bäst av 3 eller 5 set och i ett set gäller det att vinna 6 game.

I ett game räknar man poäng följande; 0, 15, 30, 40, game.