Vår inredning

Inredning Bergshotellet

Bergshotellets inredning präglas av en nytolkning av Järvsös traditionella inredningsstil, som till stor del består av olika typer av trämaterial, såsom björk, fura, gran och lin.

Våra tre ledord som styrt samtliga materialval och val av inredning är berg, trend och tradition. Vi har anlitat många lokala inredningsleverantörer och hantverkare. Vi ville ta tillvara den mångfald av kompetenta och engagerade hantverkare som är verksamma i vår region.

Ansvariga för inredningsarbetet var de lokala kreatörerna Malin Näsman och Madelene Lodin som båda har en stark lokal förankring. Malin Näsman, är frilansande inredare, fotograf samt grundare och ägare av Järvsö Crêperie. www.jarvsocreperie.se. Madelene Lodin är formgivare, inredare och silversmed. www.madelenelodin.se

Speciellt för Bergshotellet har Växbo Lin tagit fram ett fotändesöverkast till sängarna. De våffelvävda fotändesöverkasten är vävda och sydda i Växbo Lins fabrik i Hälsingland. Vill du köpa ett fotändesöverkast? Då kan du köpa det här och få det hemskickat direkt från Växbo Lin. Fotändesöverkast (vaxbolin.se)

För träarbeten har vi anlitat det lokala bygg- och snickeriföretaget Humlemo, www.humlemo.se som har fokus på lokala och ekologiska materiel. Humlemo har bland annat levererat våra sängbord (kubbarna), bordsskivor och arbetsbänkar runt köket. 

Kubbarna (sängborden) har sin egen historia då Humlemo tagit ner träden själva för att hitta tillräckligt stora träd för att tillverka kubbarna. Man åkte bland annat till Kyrkön, privata trädgårdar och längs Ljusnans strand och sökte stora björkar och övergrova virken bland lokalbefolkningen. Till slut fick man ihop tillräckligt många kubbar för att leverera 104 sängbord till Bergshotellet. Allt nedtaget för hand.

För att få ihop mängden trä som behövdes till bordsskivor i matsalen och arbetsbänkar i köket fick Humlemo ta alm från Stockholm. Passande på många sätt då vår huvudmålgrupp för hotellet bor i Stockholmsområdet. 

Anna-Carin Åsbrink från Måleriverkstan har skapat våra fina schabloner med inspiration från Järvsösöm på väggarna i vårt atrium. Anna-Carin har arbetat med måleriet i Helsingegårdar hela sitt yrkesverksamma liv och har fått otaliga priser, stipendier och utmärkelser för sitt genuina och viktiga arbete. Vill du lära dig mer eller köpa någon av hennes produkter kan du läsa mer här: Måleriverkstan – Måleri med Hälsingeprägel (maleriverkstan.se)

Vi har även lin i alla gardiner på rummen och nummerskyltarna utanför varje rum är baserade på trä och tillverkade av lokala företag. Och självklart är hotellet byggt av ett lokalt byggföretag med rötter i regionen sedan generationer tillbaka. Allt i syfte att designen ska utgå från vår nytolkning av Järvsös traditionella inredningsstil med trämaterial och lin från lokala leverantörer.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.