Cyklistens trafikregler

Cykelleder och markeringar

Grön

För små barn och nybörjare

Blå

För små barn, nybörjare och motionär

Röd

För motionär och elit

Svart

För motionär på elitnivå till elitåkare

Gradering av cykelleder enligt SLAO (Sveriges Skidanläggningars Organisation)

Svårighetsgraderingen av cykelleder görs av anläggningen och visar på vilken kunskapsnivå som cyklister bör ha för att på ett säkert och nöjaktigt sätt ta sig utför en specifik cykelled.

Svårighetsgraderingen tar däremot inte hänsyn till de olika stilar som lederna kan ha. Till exempel kan vissa leder vara maskinbyggda vägar medan andra är naturliga stigar. Svårighetsgraderingen speglar som sagt den kunskapsnivå som åkaren bör ha oavsett vilken stil som leden har.

Leder som är markerade med ovanstående symboler är öppna för cykling. Alla andra leder är att betrakta som allmänna stigar, spår och leder vilket faller under allemansrätten.

Aktiviteten MTB / Cross Country på cykel är att betrakta som en organiserad aktivitet vilket gör att Allemansrätten inte kan åberopas. Därför är det inte tillåtet att cykla på andra leder än markerade cykelleder.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.