Liftburen cykling i Järvsö - downhill

Har du cyklat i Sveriges roligaste bike park? Inte, då är det dags att prova. Järvsö Bergscykel Park (JBP) har leder för alla nivåer så alla kan hitta sin nivå från enklaste gröna, till blåa, röda och svarta leder och trails. Öppet 16 maj till 3 november 2024. 

Liftburen cykling i Järvsö Bergscykelpark

Nybörjare? Då har vi perfekta gröna nybörjarleder. Proffs? Då kan du köra våra svarta utmanande leder. Mittemellan? Då har vi härliga blåa och gröna leder som kommer att ge dig lagom stora utmaningar. Liftburen cykling i Järvsö är en kul aktivitet för familjen, kompisarna eller konferensen.

Du åker lift upp på berget och cyklar ned i leder som byggts för hand och med grävmaskiner. Det är en unik upplevelse att cykla utför. Du kan cykla med egen cykel och utrustning eller hyra cykel och allt du behöver på Järvsö Bergscykel Park (även kallat Järvsö Bike Park). Där kan du även läsa mer om öppettider och priser för Järvsö Bike Park samt se karta för Järvsö Bike Park.

Boka cykel och cykelutrustning på Järvsö Bergscykel Park

Guide/Instruktör downhill på Järvsö Bergscykel Park

Har du aldrig cyklat utför förut och vill känna dig trygg och säker innan du tar dina första åk?

Dags att börja åka röda eller svarta leder och ta din teknik till en ny nivå? Kanske vill du helt enkelt låta en kunnig och serviceinriktad guide visa dig runt i systemet? Eller varför inte kombinera instruktion med guidning för ditt nästa cykeläventyr?

Dessutom blir det en rolig aktivitet för familjen, kompisgänget eller konferensen, som passar både nybörjare och mer erfarna vana cyklister. Med hjälp av en guide eller instruktör kan du få ut det bästa av Järvsös bike park samt självklart värdefulla tekniktips.

Du kan boka grupputbildningen Introduktionskurs som är en introkurs till liftburen cykling på cirka 1 timme. Vill du hellre ha privatlektion där du får egen coaching helt enligt dina egna önskemål och inriktning? Heter Privatlektion och passar alla oavsett om du är nybörjare eller vill ta din cykling till en helt ny nivå. På JBP, Järvsö Bergscykel Park kan du också hyra cyklar. 

Introduktionskurs downhill

Detta är en öppen introduktionskurs i grupp hos Järvsö Bergscykel Park för dig som ska prova liftburen cykling för första gången.

Du får lära dig grunderna och lär förstås även känna de enklare lederna i cykelparken. De enda grundkunskaper du behöver är att kunna cykla på väg med en helt vanlig standardcykling.

Du tränar på att rulla, svänga och bromsa och på det sättet bli bekant med cykeln. Självklart får du även lära dig att åka lift. Efter genomgången utbildning kan du på egen hand tryggt och säkert åka lift och i cykelparkens enklare leder.

Privatlektion downhill

Vill du ha en helt egen coach för att utveckla din cykling? Då ska du boka Privatlektion i Järvsö Bergscykelpark. Privatlektion passar lika bra för nybörjare eller för dig som redan cyklat en del i vår bike park.

Nybörjare tränar grunderna för att du ska bli trygg i att åka lift, cykla de enklare lederna samt få en rolig och säker upplevelse i vår bike park.

För dig som cyklat mycket sen tidigare är en privatlektion ett bra sätt att vidareutveckla dina färdigheter inom liftburen cykling.

Kanske vill du lära dig mer om hur du kontrollerar cykeln, kurvtagning och hoppteknik? Kanske vill du träna på ”stökig åkning i röd led”, varför inte ”hopp i svart led” eller ”kurvtagning i röd led”. Oavsett vad du vill träna på kan instruktörerna hos Järvsö Bergscykelpark hjälpa dig att ta din cykling till nästa nivå.

Vill du boka guide eller instruktör för downhill kan du göra det hos JBP (Järvsö Bergscykel Park).

Mer information om liftburen cykling

Liftburen cykling eller downhill beskrivs av många som en gren inom mountainbike. Det handlar om att åka lift uppför berget och cykla nerför på en markerad led. Våra leder är maskingrävda med hopp, dropp, doserade kurvor och annat kul för att öka upplevelsen. Vi har leder som går i ett spann från enklaste grönt till mer avancerad svart led och allt däremellan. Vi tycker det är som att susa nerför en skidbacke i stora respektive små carvingsvängar, känna farten och njuta av vinddraget.

Kan hela familjen prova liftburen cykling? Absolut. Rekommendationen är att barnen ska vara från 10 år och 140 cm långa. Så när mamma och det äldre syskonet cyklar kan det yngre syskonet cykla MTB och pumptrack med pappa. Det kallar vi en riktig bike park! 

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.