Gravel

Gillar du att cykla Gravel? Gillar du att cykla både på grusväg och asfalt? Vill du cykla racer på grusvägar?  Det finns flera fina rutter och ett stort nätverk av grusvägar och kombinationen med asfalt/grus för dig som vill cykla gravel.

Gravel | Turer och rutter - Järvsö

Klackturen, Järvsö

Järvsö-Järvsöklack-Vålsjö-Pallars-Säljesta-Järvsö
Svårighetsgrad: Grön
Längd: ca 25 km.

Denna cykeltur tar dig förbi Hälsingegårdar, längs med Ljusnan, in i skog och upp på berg. Och kombinerar både cykling och vandring.

Om du vill kan du börja med en kaffe på Järvsö Crêperie eller ett besök på Stenegård. Du cyklar vidare mot Järvsöklack där du låser och parkerar cykeln. Sen vandrar (Cirka 30 minuter) du upp på toppen av Järvsöklack, njuter av den fina utsikten och äter medhavd picknick. Cykla sen vidare till Vålsjöfallen som är Hälsinglands högsta vattenfall på 48 meter. Ta dig sen till Pallars där du kan smaka och köpa med dig lokalt producerad ost. Slutligen cyklar du mot Säljesta där det ligger en fin badplats där du får ett skönt dopp i Ljusnan. Slutligen har du en fin väg längs med Ljusnan tillbaka till Järvsö. Avsluta med en vedugnsbakad pizza och något gott att dricka på Bergshotellets stora terrass.

Korta klackturen, Järvsö

Järvsö-Järvsöklack-Järvsö
Svårighetsgrad: Grön
Längd: ca 13 km

Har du yngre barn och vill göra en kortare tur kanske Korta klackturen passar dig bättre än Långa Klackturen. Något kortare och kan självklart med fördel kombineras med både cykling och vandring. Turen går både på asfalt och på grusvägar.

Hosarbo Runt

Orbaden-Hosarbo-Parten-Vallsta-Orbaden
Svårighetsgrad:
Längd: ca 22 km

Du cyklar grusväg och turen går för det mesta genom vackert skogslandskap som även ger dig härliga vyer. Det är Långa backar upp till Hosarbo som kräver god kondition eller varför inte elcykel. När du passerar fäbodvallen Hosarbo kan du rasta inom- eller utomhus. Du passerar flera mat- och fikaställen i byarna Vallsta och Orbaden. Under några kilometer går vägen utefter Ljusnan och det går alldeles utmärkt att stanna för ett bad till exempel i Orbaden.

Dellen runt

Delsbo-Bjuråker-Moviken-Fönebo-Norrbo
Svårighetsgrad: Grön
Längd: ca 62 km

Detta är en naturskön tur i Dellenbygden. Den vackra turen går runt sjön Norra Dellen. Det finns många trevliga besöksmål på vägen. Passar den som vill cykla racer såväl den som vill ta längre tid på sig med många stopp på vägen.

Turen går på bra landsväg och fin grusväg. Flera sträckor cyklar du nära strandkanten. Besöksmål på vägen är till exempel:

- Avholmsberget; utsiktsplats med restaurang och café med härlig utsikt över Dellensjöarna
- Friluftsgalleriet Konst i Hamn
- Bruksmuséet Movikens masugn
- Fönebos Riviera som har lång sandstrand
- Norrbo Hembygdsgård som är en fin plats för en bensträckare eller picknick
- Dellenbadens kanalcafé med ett stort utbud av glass.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.