Landsvägscykling

Vi är förknippade med Downhill och MTB men vi har även många som kommer till oss för att cykla landsvägscykling.

Med lätta specialbyggda cyklar går det fort att ta sig fram, oavsett om du bara är ute efter att hålla en bra nivå på pulsen eller snabbt vill nå ett utflyktsmål som ligger en längre bit bort än vad som känns bekvämt på en vanlig leisure-cykeltur.

Landsvägscykling | Turer och rutter - Järvsö

Färilaturen

Järvsö-Stocksbo-Färila-Sjövesta-Järvsö
Svårighetsgrad: Grön
Längd: 52 km.

En mycket fin cykeltur om du vill cykla lite längre. I Färila finns caféer och butiker. Vill du bada kan du alltid stanna till vid Sortvattnet, som är en djup och fin klarvattensjö. Du cyklar på en asfalterad väg som är lättcyklad i vacker natur.

Orbadenturen

Järvsö-Undersvik-Orbaden
Stigning: 329 m
Längd: 57,7 km.

En fin längre tur längs med Ljusnan i vackert landskap med bra asfalt hela vägen. En bit av turen är på Riksväg 83. Den delen rekommenderas endast för de som är vana att cykla på relativt trafikerad väg. Är du ovan vid trafikerad väg föreslår vi att du enbart cyklar öster om Ljusnan.

Järvsö - Hiklack – Ljusdal – Föne – Färila - Järvsö

Stigning: 413 m
Längd: 78,4 km.

En härlig tur för dig som vill cykla längre i Hälsinglands vackra landskap. Du cyklar på en fin asfalterad väg med lite trafik längs vatten, genom skogar, förbi gårdar och fält. Vägen är lite mer kuperad runt Föne.

Rödmyra – Åsbo – Harsa

Stigning: 423 m
Längd: 43,2 km

Söker du vackra landskap och fin asfalterad väg är den här turen perfekt för dig. Passa på att ta en paus för fika, mat och dryck på Harsagården. Här kan du bland annat äta Järvsös nationalrätt Pärgröt & Fläsk. En bit av turen är på Riksväg 83. Den delen rekommenderas endast för de som är vana att cykla på relativt trafikerad väg. Är du ovan vid trafikerad väg föreslår vi att du enbart cyklar vägen som går väster om Öjeberget det vill säga den del som passerar Rödmyravägen och Åsbo.

Järvsö – Rödmyravägen - Stocksbo – Färila - Skästra - Järvsö

Stigning: 327 m
Längd: 53,2 km

Väldigt vacker tur i vårt vackra landskap. Bra asfalt och lite trafik. Genom Färila finns en cykelväg. En bit av turen är på Riksväg 83. Den delen rekommenderas endast för de som är vana att cykla på relativt trafikerad väg. Är du ovan vid trafikerad väg föreslår vi att du cyklar tillbaka vägen som är Färila, Stocksbo, Rödmyravägen och Järvsö.

Järvsö - Nor – Vålsjö – Hiklack – Säljesta - Järvsö

Stigning: 136 m
Längd: 32,1 km

Fin tur på asfalt med lite trafik och vackert landskap. Du cyklar längs älven Ljusnan och vid Kalvsjön. På vägen cyklar du förbi fina gårdar, fält och betande djur.

Järvsö - Nor – Kalvstigen Runt - Järvsö

Stigning: 196 m
Längd: 23,3 km

Den här turen ger dig fin cykling på bra asfalt. På väg tillbaka mot Järvsö på Kalvstigen väntar en kuperad cykling för dig.

Kyrksjön Runt

Orbaden - Arbrå - Vallsta - Orbaden
Längd: 18 km

Cyklingen på den här turen går mestadels på fin nylagd asfalt runt Ljusnan. Just här kallas Ljusnan för Kyrksjön. På västra sidan följer du väg 83 där det är mycket biltrafik. Om du åker på östra sidan från Orbaden till Arbrå samt västra sidan från Arbrå till Vallsta kan du följa skyltningen Hosarbo runt när du kommer till Vallsta. Har du Racer följer du väg 83 hela vägen till Orbaden.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.