Downhill

Har du cyklat downhill i Sveriges roligaste bike park? Inte, då är det dags att prova. Järvsö Bergscykel Park har leder för alla nivåer så alla i familjen kan hitta sin nivå från enklaste gröna, till blåa, röda och svarta leder och trails.

Cykla downhill i Järvsö

Nybörjare? Då har vi perfekta gröna nybörjarleder. Proffs? Då kan du köra våra svarta utmanande leder. Mittemellen? Då har vi härliga blåa och gröna leder som kommer att ge dig lagom stora utmaningar. Downhillcykling är en kul aktivitet för hela familjen, kompisarna eller konferensen.

Du åker lift upp på berget och cyklar ned i leder som byggts för hand och med grävmaskiner. Det är en unik upplevelse att cykla downhill. Och det är verkligen cykling för alla. Du kan cykla med egen downhill utrustning eller hyra allt du behöver på Järvsö Bergscykel Park.  

Guide / Instruktör

Har du aldrig cyklat downhill förut och vill känna dig trygg och säker innan du tar dina första åk?

Dags att börja åka röda eller svarta leder och ta din teknik till en ny nivå? Kanske vill du helt enkelt låta en kunnig och serviceinriktad guide visa dig runt i systemet? Eller varför inte kombinera instruktion med guidning för ditt nästa cykeläventyr?

Dessutom blir det en rolig aktivitet för familjen, kompisgänget eller konferensen, som passar både nybörjare och mer erfarna vana cyklister. Med hjälp av en guide eller instruktör kan du få ut det bästa av Järvsös bike park samt självklart värdefulla tekniktips.

Du kan boka grupputbildningarna JBP – 100 som är en introduktionskurs till downhillcykling på ca 1,5 timmar och fortsättningskursen JBP – 200 som är en fortsättningskurs och introduktion till hoppning  på ca 2 timmar.

JBP – 100 Introduktion

Detta är en öppen introduktionskurs för dig som ska cykla dowhill för första gången.

Du får lära dig grunderna i downhillcykling och lär förstås även känna de enklare lederna i cykelparken. De enda grundkunskaper du behöver är att kunna cykla på väg med en helt vanlig standardcykling.

Du tränar på att rulla, svänga och bromsa och på det sättet bli bekant med cykeln. Självklart får du även lära dig att åka lift. Efter genomgången utbildning kan du på egen hand tryggt och säkert åka lift och i cykelparkens enklare leder.

JBP – 200 Introduktion Hopp

Den här öppna kursen ger dig som redan cyklat en del i vår bike park. Du behöver förkunskaper att cykla i terräng från mtb / cross country, BMX, dirthopp, motocross eller enduro. I denna kurs vidareutvecklar du dina färdigheter specifikt för downhill. Du lär dig att kontrollera cykeln, kurvtagning och hoppteknik i blåa och röda leder.

Kanske vill du träna på ”stökig åkning i röd led”, varför inte ”hopp i svart led” eller ”kurvtagning i röd led”. Oavsett vad du vill träna på kan våra guider och instruktörer hjälpa dig.

Vill du ha en egen guide eller instruktör för privatundervisning kan du självklart även boka det.

Vill du boka guide eller instruktör för downhill kan du göra det hos JBP (Järvsö Bergscykel Park).

Mer information om Downhill

Downhill beskrivs av många som en gren inom mountainbike. Det handlar om att åka lift uppför berget och cykla nerför på en markerad led. Våra leder är maskingrävda med hopp, dropp, doserade kurvor och annat kul för att öka upplevelsen. Vi har leder som går i ett spann från enklaste grönt till mer avancerad svart led och allt däremellan. Vissa jämför downhill med skidåkningens störtlopp. Vi tycker det är som att susa nerför en skidbacke i stora respektive små carvingsvängar, känna farten och njuta av vinddraget.

Kan hela familjen cykla downhill? Absolut. Rekommendationen är att barnen ska vara från 10 år och 140 cm lång. Så när mamma och det äldre syskonet cyklar downhill kan det yngre syskonet cykla MTB och pumptrack med pappa. Det kallar vi en riktig bike park. 

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.