Skidåkning

Skidåkning i Järvsöbacken, Järvsö

20 nedfarter, 8 liftar och 5 rullband

Järvsöbacken har öppet dagligen från fredag 22 december 2023  till söndag 7 april 2024.               

Med en av Sveriges mest besökta skidanläggningar utanför dörren finns alla förutsättningar för den perfekta skidsemestern för familjen eller konferensen. På Bergshotellet är det alltid ski in – ski out!

Hyr din utrustning på skishopen på Bergshotellet och kasta dig ut i backen direkt från entrén. Hotellet ligger mitt i backen så mer ski-in ski-out kan det inte bli. Barnområdet med rullband och knapplift ligger precis utanför hotellet och sittliftarna inklusive vår nya 6-stols expresslift precis runt knuten. Vi har skidskolor för nybörjare och barnaktiviteter som startar utanför hotellreceptionen. 

Endast tre timmar från Stockholm och en kvarts promenad från järnvägsstationen tornar Järvsöbacken upp sig. Med sina 20 pister, åtta liftar (Varav en sexstols expresslift), fem rullband  och en riktigt vass snowpark är Järvsöbacken perfekt för alla. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, till utmanande svarta pister.

Information kring Järvsöbacken 2022-2023

Speciellt under säsongen

Utförsåkning sedan 1930-talet

Järvsöbacken har erbjudit skidåkning sedan 1937 då man var en av de största i Sverige med en längd på hela 900 meter och en fallhöjd på 150 meter. På den tiden blev det inte så många åk per person på grund av att det inte fanns några liftar upp i slalombacken. 

På en dag kunde man knata upp och ner ungefär 10 gånger, mer orkade man inte med. 1957 blev det dock ändring på det. Detta år byggde man en lift med ett bygelsystem och där man fick köpa polletter nere på taxistationen i byn. Skidåkningen utvecklades och man hann byta namn på backen två gånger fram till dagens Järvsöbacken.

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.