Bergshotellets policy för Coronaviruset

Information om din vistelse hos oss kopplat till Corona (Covid-19)

Allmän information

Regeringen har nu meddelat att symptomfria personer får resa inom landet från och med 13 juni 2020.

Nu kan vi återigen hälsa våra långväga gäster välkomna till oss vilket vi verkligen ser fram emot. Samtidigt är vi ödmjuka och förstår att vi har ett stort ansvar att leva upp till kraven på fysisk distansering genom att undvika köer och trängsel vid boende på hotellet och besök i restaurangen.

Bergshotellet är öppet och följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för gäster boende på hotellet samt för gäster i vår restaurang för att begränsa smittspridning. Du kan läsa mer om det nedan. 

Allmänna bokningsvillkor mellan hotell och gäst gäller enligt Konsumentverket. Om Folkhälsomyndigheten återigen avråder från onödiga resor inom Sverige för ditt ankomstdatum, kan du boka om din vistelse enligt våra Allmänna bokningsvillkor. 

Vi använder OrboTech Ozonvatten för städning på alla ytor på hotellet. Det desinficerande ozonvattnet med virus- och bakteriedödande egenskaper är testad och dokumenterat effektiv mot virus såsom Corona, hepatit, influensa och mässling.  

Folksamlingar, trängsel och köer

Vi har stängt av 50 % av våra bord i restaurangen för att undvika trängsel. Vi ber våra gäster att följa instruktionen att undvika köbildning, trängsel och vi har anpassat verksamheten för att minimera köer i de sammanhang köer kan tänkas uppstå. Läs mer under Restaurang nedan. 

Om du blir sjuk under din vistelse hos oss

Om du som gäst får feber, hosta, nysningar eller andra förkylningssymptom under din vistelse hos oss ber vi dig meddela vår reception. I samråd med 1177 tar du som gäst beslut om eventuell åtgärd tillsammans med 1177.

Vid upptäckt av Coronavirus

Vid upptäckt av Coronavirus hos gäst tar regional smittskyddsläkare beslut om åtgärder.

Hotellrum hålls stängt under 7 dagar efter att gäst lämnat rummet innan sanering sker av rummet.  

Städning

Vi använder OrboTech Ozonvatten för städning på alla ytor på hotellet. Det desinficerande ozonvattnet med virus- och bakteriedödande egenskaper är testad och dokumenterat effektiv mot virus såsom Corona, hepatit, influensa och mässling.

Våra rum
Förutom ordinarie städning av våra rum gör vi nu även följande vid städning av rummen.

– Vi rengör alla kontaktytor som handtag, kranar, spolningsknapp toalett med mera, med OrboTech Ozonvatten
– Rengöring av golven med OrboTech Ozonvatten

Allmänna utrymmen och restaurang
Vi rengör regelbundet alla kontaktytor som kortdragare, receptionsdisk, nycklar, handtag, kranar, spolningsknapp toalett med mera, med desinfektionsmedel.

Övrigt
Som gäst väljer du om du vill ha städning i rummet varje dag, vid enstaka tillfällen eller om du endast vill ha slutstäd.

När du besöker vår restaurang

Enligt Folkhälsomyndighetens instruktioner ska vi säkerställa att gäster håller avstånd till varandra samt att ingen trängsel och köbildning förekommer.

Vår stora fina uteservering och terrass är öppen från morgon till kväll så att de gäster som känner större trygghet att äta utomhus ska ha möjlighet att göra det. Vi har även minskat antal sittplatser för att skapa större avstånd mellan borden på vår terrass. 

Vi har även stängt av 50 % av våra bord inomhus för att skapa större avstånd mellan våra besökande gäster

För att undvika smittspridning ber vi dig som gäst följa nedanstående råd för att undvika kontaminering:

– Tvätta händer noga med tvål och vatten innan måltid påbörjas alternativt med handsprit utplacerat i restaurangen
– Vi ber dig som gäst undvika köbildning och trängsel
– Välj själv alternativt så placerar vi dig vid bord som har gått om avstånd till andra bord med gäster

Personal

Allmänt
– Vår personal tvättar regelbundet händerna med tvål och varmt vatten.
– Vid symptom som snuva, hosta eller feber så håller man sig hemma och avstår arbete och sociala kontakter