Bergshotellets policy för Coronaviruset

Information om din vistelse hos oss kopplat till Corona (Covid-19)

Allmän information

Bergshotellet är öppet året runt. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer samt har en nära dialog med Ljusdals Kommun och Region Gävleborg gällande åtgärder för att undvika smittspridning för gäster boende på hotellet samt för gäster i vår restaurang. Du kan läsa mer om det nedan.

Vi har ett stort ansvar att leva upp till kraven på fysisk distansering genom att undvika köer och trängsel vid boende på hotellet och besök i restaurangen. Samtidigt vill be be dig som gäst att hjälpa oss med detta. Tillsammans kan vi lösa detta på ett bra sätt.

Allmänna bokningsvillkor mellan hotell och gäst gäller enligt Konsumentverket. Om Folkhälsomyndigheten återigen avråder från onödiga resor inom Sverige för ditt ankomstdatum, kan du boka om din vistelse enligt våra Allmänna bokningsvillkor och om du har en Av- och ombokningsförsäkring.

Vi använder OrboTech Ozonvatten för städning på alla ytor på hotellet. Det desinficerande ozonvattnet med virus- och bakteriedödande egenskaper är testad och dokumenterat effektiv mot virus såsom Corona, hepatit, influensa och mässling.

För dig som bor på hotellet erbjuder vi måltider på rummet.

Folksamlingar, trängsel och köer

Vi har tagit bord bord och glesat ut mellan våra bord i restaurangen för att undvika trängsel. Vi ber våra gäster att följa instruktionen att undvika köbildning, trängsel och vi har anpassat verksamheten för att minimera köer i de sammanhang köer kan tänkas uppstå. Läs mer under Restaurang nedan.

Om du blir sjuk under din vistelse hos oss

Om du som gäst får feber, hosta, nysningar eller andra förkylningssymptom under din vistelse hos oss ber vi dig meddela vår reception. I samråd med 1177 tar du som gäst beslut om eventuell åtgärd tillsammans med 1177.

Vid upptäckt av Coronavirus

Vid upptäckt av Coronavirus hos gäst tar regional smittskyddsläkare beslut om åtgärder.

Hotellrum hålls stängt under 7 dagar efter att gäst lämnat rummet innan sanering sker av rummet.  

Städning

Vi använder OrboTech Ozonvatten för städning på alla ytor på hotellet. Det desinficerande ozonvattnet med virus- och bakteriedödande egenskaper är testad och dokumenterat effektiv mot virus såsom Corona, hepatit, influensa och mässling.

Våra rum
Förutom ordinarie städning av våra rum gör vi nu även följande vid städning av rummen.

– Vi rengör alla kontaktytor som handtag, kranar, spolningsknapp toalett med mera, med OrboTech Ozonvatten
– Rengöring av golven med OrboTech Ozonvatten

Allmänna utrymmen och restaurang
Vi rengör regelbundet alla kontaktytor som betalningsterminaler, receptionsdisk, bardisk,  nycklar, handtag, kranar, spolningsknapp toalett med mera, med desinfektionsmedel.

Övrigt
Som gäst väljer du om du vill ha städning i rummet varje dag, vid enstaka tillfällen eller om du endast vill ha slutstäd.

När du besöker vår restaurang

Enligt Folkhälsomyndighetens instruktioner ska vi säkerställa att gäster håller avstånd till varandra samt att ingen trängsel och köbildning förekommer i vår restaurang.

Vi har byggt om en del av entrén in till restaurangen för att säkerställa gott om utrymme och möjlighet att undvika trängsel och köer. 

Vår stora fina uteservering och terrass är öppen från morgon till kväll så att de gäster som känner större trygghet att äta utomhus ska ha möjlighet att göra det. Vi har även minskat antal sittplatser för att skapa större avstånd mellan borden på vår terrass. 

Vi har även tagit bort bord inne i restaurangen för att skapa större avstånd mellan våra besökande gäster. Det är max 8 personer per bord. Är ni fler än 8 personer delas ni upp på två olika bord. 

Från 24 december 2020 gäller max 4 personer per bord samt att ingen alkohol får serveras efter kl 20.00 i restaurangen. Samt att restaurangen ska vara tömd på gäster senast kl 20.30. 

För de gäster som önskar kan man beställa sin mat inklusive alkohol att ätas och drickas på rummet. Detta gäller större delen av dagen och även efter kl 20.00. 

Vi har hovmästare som placerar gäster vid bord under lunch och middag. 

För att undvika smittspridning ber vi dig som gäst följa nedanstående råd för att undvika kontaminering:

– Tvätta händer noga med tvål och vatten innan måltid påbörjas alternativt med handsprit utplacerat i restaurangen
– Vi ber dig som gäst undvika köbildning och trängsel

Personal

Allmänt
– Vår personal tvättar regelbundet händerna med tvål och varmt vatten.
– Vid symptom som snuva, hosta eller feber så håller man sig hemma och avstår arbete och sociala kontakter.