Cykla MTB i Järvsö

I Järvsö kan du cykla mountainbike på MTB-leder och trails från april till november. Det finns nybörjarleder och leder för den lite mer erfarna cyklisten. Perfekt både för familjen och konferensen. 

Cyklingen är uppdelad på två olika områden: Badtjärn, som börjar precis bortanför Bergshotellet med gröna, blåa och röda leder inklusive ett fantastiskt fint teknikområde en bit upp på lederna. Lederna vid Badtjärn är perfekta för barn och nybörjare. Skästraberget har blåa och röda leder och passar de som cyklat några gånger och vill ha lite större utmaningar. 

Cykla Järvsö AB är ansvarig för planering, byggnation, drift och ledavgifter för att cykla på lederna.

Läs mer om MTB i Järvsö och var du kan hyra cyklar i Järvsö på cyklajarvso.se

Här finns cykelleder i Järvsö för hela familjen

Ett par exempel på Järvsös MTB-leder:

Järvsöbaden Badtjärnsleden är en perfekt grävd bred, slät och platt led för barn och nybörjare på cirka 2,8 km. Perfekt för småbarnsfamiljen eller kompisarna som vill prova på mountainbike i skogen för första gången. Eller varför inte prova Badtjärns Blåa, på 4,5 km för de lite mer erfarna cyklisterna? 

Skästraberget Röd är en led på 15 km för den mer rutinerade MTB-cyklisten. Leden går på en kombination av grusväg, smala stigar och på maskingrävd led.

Tänk på att vara rädd om naturen och de vilda djuren du kan stöta på. Och du, håll dig till de markerade cykellederna när du cyklar mountainbike i Järvsö är du snäll. 

Ledavgifter för fina och välskötta cykelleder

Vi tar ut en ledavgift (Trail pass) för all cykling på våra leder för MTB-cykling. Allt i syfte att kunna underhålla dessa leder på ett bra sätt så de är i bra skick när du cyklar hos oss. I receptionen kan du få information och betala för ledavgifter alternativt kan du Swisha Cykla Järvsö AB på 123 141 30 87.  

Läs mer om priser m m på cyklajarvso.se 

MTB – två olika cykelområden i Järvsö

Du hittar leder för att cykla mountainbike för hela familjen och konferensen vid Badtjärn  och Skästraberget. 

Badtjärn:
Badtjärnsområdet är beläget ett stenkast från Bergshotellet. Här hittar du gröna, blåa och röda leder samt ett stort och härligt teknikområde en bit upp på berget. Perfekt område för små barn och nybörjare. 

Skästraberget:
 Vid Skästraberget hittar du blåa och röda leder som passar bra för dig som cyklat tidigare och vill ha lite större utmaningar. Området utgår från Järvsöbackens parkeringar på Järvsös norra sida.  

Läs mer om leder, ledavgifter med mera på cyklajarvso.se
 

Övriga leder i Järvsö - Agnesleden

Svårighetsgrad: Blå/Röd
Längd: 3,8 km

Agnesleden är en delvis grävd led på cirka 4,5 km. Den är byggd och sköts av Helsingegården. Den ingår inte i Cykla Järvsös projekt för cykelleder. Cykling på leden är kostnadsfritt och om du vill bidra till ledens skötsel och utveckling så kan du swisha valfritt belopp till Helsingegården på 1230804898. Leden består av fyra sektioner i varierande natur och varierande svårighetsgrad. Alltifrån bred och smal skogsstig och grusväg samt grävda partier. Du hittar naturliga och byggda hinder i olika svårighetsgrader som till exempel balansspång, drops, stenkistor med mera. Leden startar vid Helsingegården.

MTB | Turer och rutter - Ljusdal

Vill du ta dig till ”storstan” så kan du köra bil i cirka 20 minuter till Ljusdal där du hittar två fina cykelleder. En för nybörjare och en för dig som cyklat lite mer. Passa på att besöka den fina inredningsbutiken Wahlins Hem på Bokhandlargränd 1 där du kan köpa det senaste i inredning. Njut av kaffe, utvalda delikatesser och vin på La Banca Deli & Vinbar som ligger vägg i vägg med Wahlins Hem.   

Kläppaåsen 4,5 km, Skidstadion Ljusdal

Svårighetsgrad: Blå
Längd: 4,5 km

Slinga på stig, genom skog och på eljusspår som går runt skidstadion. Inslag av rötter och stenar. Det är en lättcyklad slinga med en stigning på ca 50 meter som passar hela familjen. Start vid skidstadion där de första skyltar sitter vid stora viadukten.

Kläppaåsen 7,7 km, Skidstadion Ljusdal

Svårighetsgrad: Röd
Längd: 7,7 km

Något mer utmanande led som går igenom skog och ås. Stigningar som utmanar konditionen och sköna utförslöpor. Har även del steniga partier och naturliga hinder som är lite tekniska. Ledens stigning och fallhöjd är cirka 220 meter. Start vid skidstadion där de första skyltarna sitter vid stora viadukten.

Mer information om MTB

Cross country, XC race, XC, Enduro, trail, mountainbike eller MTB? Kärt barn har många namn. Det som förenar är passionen att cykla på leder, trails, stigar i terrängen och i skogen.

Oavsett vad du kallar det har vi leder som ska tillgodose de flesta cyklister. För nybörjare, barn och familjer samt de mer erfarna och avancerade cyklisterna. 

Gillar du att cykla XC race med fokus på högsta fart, tävling, jaga dina egna tider och slå tidsrekord? Eller föredrar du XC eller cross country (som av många kallas för MTB eller mountainbike) med leder inriktade på distans och fart men inte så mycket fokus på lek och drops i våra trails, stigar, leder och i skogen? Tillhör du kategorin som älskar att cykla trail med lite mer teknisk cykling med stök och bök längs leder och stigar som är lite mer slingriga och bökiga i skogen? Vill du ha ännu mer action och cykla enduro där du får ditt lystmäte av luftfärder eller till och med cykla uppför berget?

Oavsett vilken kategori du föredrar inom mountainbike är det vår ambition att du i framtiden ska hitta det du söker på våra leder, trails, stigar och i skogen. Och förstås ska trivas både på Bergshotellet och i vår bike park.

Cykelhyra

För att hyra en cykel för MTB / Cross Country så kan du kontakta uthyrarna nedan.  

Järvsö MTB
Uthyrning på Bergshotellet
0651 – 76 91 92
www.jarvsomtb.se
info@jarvsomtb.se

Järvsö Cykelservice
Industrivägen 3, Järvsö
076 – 800 32 11

Fyll i din E-post nedan

Så får du ett bekräftelsemail du behöver godkänna.

Supertävling! Vinn MTB-cykel från Scott!

För dig som deltar i Järvsö MTB Premiärhelgen 18 maj har du också möjlighet att vara med i en superfin tävling där du kan vinna grymma Scott MTB-cyklar, vi lottar ut en vuxencykel och en barncykel.

Fina cyklar!
Vi lottar ut en Scott Scale 965 till ett värde av 15.995 kr, samt en Scott Roxter 20 barncykel till ett värde av 5.716 kr. Se mer information om cyklarna lite längre ner.

För att delta i tävlingen behöver du:

Hämta ut tävlingsprotokoll vid Cykla Järvsös starthubb för MTB-lederna mellan 09.00 – 09.30 på lördag 18 maj.

Besök sedan följande tre stationer i valfri ordning mellan 09.00-15.00:

Lämna in ditt tävlingsprotokoll senast kl 16.00 i receptionen på Bergshotellet.
Vinnarna dras under vår After Bike 15.30-17.30 på Bergshotellet. Vinnarna presenteras ca kl 17.00. Du måste vara närvarande på plats personligen.

Vi blir extraglada om ni fotar och filmar när ni cyklar, njuter på afterbike och har en härlig tid samt publicerar detta på Instagram (inlägg & stories) med taggarna: #järvsömtbpremiärhelgen @jarvso @bergshotellet @cyklajarvso.