Leisure

Det finns massor av fina besöksmål att upptäcka på cykel i Järvsö och i trakten kring Järvsö. Cykla lugnt och skönt i ditt eget tempo. Besök just dina smultronställen eller upplev nya platser på din cykeltur.

Fyll en picknickkorg med god mat och dryck eller stanna vid gårdar, caféer och restauranger på din cykeltur. Upplev Hälsingegårdarna som finns med på UNESCO:s världsarvslista, cykla i skogen eller stanna till vid en sjö eller tjärn för ett dopp. Eller varför inte bara cykla från Bergshotellet ner till Järvsö Crêperie nere i byn för en god galette och en cider?

Turer och rutter

Långa klackturen, Järvsö

Järvsö - Järvsöklack - Vålsjö - Pallars - Säljesta - Järvsö

Svårighetsgrad: Grön
Längd: ca 25 km.

Denna cykeltur tar dig förbi Hälsingegårdar, längs med Ljusnan, in i skog och upp på berg på asfalt och grusvägar. Och kombinerar både cykling och vandring.

Om du vill kan du börja med en kaffe på Järvsö Crêperie eller ett besök på Stenegård. Du cyklar vidare mot Järvsöklack där du låser och parkerar cykeln. Sen vandrar (Cirka 30 minuter) du upp på toppen av Järvsöklack, njuter av den fina utsikten och äter medhavd picknick.

Cykla sen vidare till Vålsjöfallen som är Hälsinglands högsta vattenfall på 48 meter. Ta dig sen till Pallars där du kan smaka och köpa med dig lokalt producerad ost. Slutligen cyklar du mot Säljesta där det ligger en fin badplats där du får ett skönt dopp i Ljusnan. Slutligen har du en fin väg längs med Ljusnan tillbaka till Järvsö. Avsluta med en vedugnsbakad pizza och något gott att dricka på Bergshotellets stora terrass.

Korta klackturen, Järvsö

Järvsö - Järvsöklack - Järvsö

Svårighetsgrad: Grön
Längd: ca 13 km.

Har du yngre barn och vill göra en kortare tur kanske Korta klackturen passar dig bättre än Långa Klackturen. Något kortare och kan självklart med fördel kombineras med både cykling och vandring. Turen går både på asfalt och på grusvägar.

Färilaturen

Järvsö-Stocksbo-Färila-Sjövesta-Järvsö

Svårighetsgrad: Grön
Längd: 52 km.

En mycket fin cykeltur om du vill cykla lite längre. I Färila finns caféer och butiker. Vägen är kantad med loppisar och vill du bada kan du alltid stanna till vid Sortvattnet, som är en djup och fin klarvattensjö. Du cyklar på en asfalterad väg som är lättcyklad i vacker natur.

Vallsta Runt

Vallsta - Orbaden - Vallsta

Svårighetsgrad: Grön
Längd: 8 km.

Cykling runt byarna Orbaden och Vallsta. Här passerar du ett antal mat och fikaställen. Ett par kilometer följer du älven Ljusnan. Måttlig kupering med cykling passande för hela familjen.

Cykelhyra

För att hyra en cykel för din nästa cykeltur så kan du kontakta uthyrarna nedan. Tillsvidare går det endast att hyra cyklar för leisure, MTB/Cross Country och pumptrack via telefon och e-mail. 

Järvsö Bergscykel Park
0651 – 76 91 92
[email protected]

Järvsö Cykelservice
076 – 800 32 11